Zsámberger Szilvia receptje
2018. június 12.- 1 kg eper
- 15 dkg cukor
- 20 dkg fehér csokoládé
- vanília
- 1 kk citromsav
- 1/2 dl fehér rum (elhagyható)
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Az epret villával vagy kézzel összenyomkodjuk úgy, hogy kicsit darabos maradjon. Közepes lángon főzzük, közben hozzáadjuk a citromsavat és folyamatosan kevergetjük. Ha elfőtte a leve egy részét, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliát, a rumot, majd beletördeljük a fehér csokit. Lassú tűzön, folyamatosan kevergetve megvárjuk, míg teljesen elolvad benne a csoki. Kiforrázott, száraz üvegekbe rakjuk, lefelé fordítva dunsztoljuk 24 órán át. Hűvös helyen tároljuk. (A használt üvegeknél fontos, hogy a kupakok jól záródjanak.)
