Receptek

Pontytepertő házi burgonyagombóccal

Pontytepertő házi burgonyagombóccal

Tivadar György receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 1 kg pontyfilé
  • 1 kg burgonya
  • 2 db tojássárgája
  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg fűszerpaprika
  • 1 l étolaj
  • 20 dkg szárazkolbász
  • 1 cs friss petrezselyem
  • só, fekete bors

ELKÉSZÍTÉSE:

A héjas burgonyát tálcára helyezzük, és 160 °C-os sütőben kb. 1 óra alatt puhára sütjük. Még forrón meghámozzuk, és burgonyapasszírozón áttörjük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a 2 db tojássárgáját, 30 dkg lisztet, sót, borsot, majd óvatosan egyneműsítjük. Lisztezett vágódeszkán rudakat formázunk, majd késsel gombócokat vágunk belőle.

A formázott gombócokat sós, forrásban lévő vízben néhány perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük és lehűtjük. A pontyfilét beirdaljuk, és kb. 2 cm-es kockákat vágunk belőle. A lisztet összekeverjük a fűszerpaprikával, a halat besózzuk és beleforgatjuk a paprikás lisztbe, majd bő, forró olajban ropogósra sütjük.

A burgonyagombócot forró serpenyőben a szeletelt kolbásszal együtt megpirítjuk, a végén frissen vágott petrezselymet szórunk rá.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább