Receptek

Zöldbabfőzelék

Zöldbabfőzelék

Pohner Ádám receptje

MÁRTÁS (PETREZSELYEMVELOUTÉ)

HOZZÁVALÓK:

  • 10 dkg petrezselyemzöld
  • 5 dkg spenót
  • 15 dkg főtt burgonya
  • 3 dl tejszín
  • 2 dl alaplé
  • 30 dkg többszínű zöldbab
  • 1 db kápiapaprika
  • 1 cs petrezselyem
  • néhány szál újhagyma

ELKÉSZÍTÉSE:
A spenótot és a petrezselymet forró vízbe tesszük egy percre, majd jeges vízben lehűtjük, ezután felvágjuk. A burgonyával, tejszínnel és az alaplével simára turmixoljuk, majd átszűrjük. Ha van rá lehetőség, szifonba töltjük és meleg vízben „regeneráljuk”, hogy tálaláskor könynyebb, selymesebb legyen a velouté. Enélkül is tökéletes kísérője tálaláskor a baboknak.

A babokat megtisztítjuk, ha szükséges, feldaraboljuk. Leforrázzuk, azonnal lehűtjük, majd kevés vajon átforgatjuk. Megszórjuk a kockákra vágott kápiával, a durvára vágott petrezselyemmel és újhagymával. A meleg habbal (vagy krémes veloutéval) fogjuk végül össze a zöldbabfőzeléket.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.