Receptek

Zöldbabfőzelék

Pohner Ádám receptje

2020. július 21.
  • 10 dkg petrezselyemzöld
  • 5 dkg spenót
  • 15 dkg főtt burgonya
  • 3 dl tejszín
  • 2 dl alaplé
  • 30 dkg többszínű zöldbab
  • 1 db kápiapaprika
  • 1 cs petrezselyem
  • néhány szál újhagyma

ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A spenótot és a petrezselymet forró vízbe tesszük egy percre, majd jeges vízben lehűtjük, ezután felvágjuk. A burgonyával, tejszínnel és az alaplével simára turmixoljuk, majd átszűrjük.

Ha van rá lehetőség, szifonba töltjük és meleg vízben „regeneráljuk”, hogy tálaláskor könnyebb, selymesebb legyen a velouté.

Enélkül is tökéletes kísérője tálaláskor a baboknak.

A babokat megtisztítjuk, ha szükséges, feldaraboljuk. Leforrázzuk, azonnal lehűtjük, majd kevés vajon átforgatjuk. Megszórjuk a kockákra vágott kápiával, a durvára vágott petrezselyemmel és újhagymával. A meleg habbal (vagy krémes veloutéval) fogjuk végül össze a zöldbabfőzeléket.


petrezselyemzöld , spenót , burgonya , alaplé , tejszín , többszínű zöldbab , újhagyma , kápiapaprika

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra