Receptek

Szent Jakab kagyló héjával, citrusos sütőtökkel, csicsókával

Segal Viktor receptje

2020. július 30.
  • 8 db Szent Jakab kagyló húsa és héja
  • 10 dkg sütőtök apró kockára vágva
  • 4 db közepes méretű csicsóka apró kockára vágva
  • 1 ek vaj
  • 2 db érett paradicsom húsa apró kockára vágva
  • 1/2 db zöld citrom héja csíkokra vágva
  • 1/2 db citrom héja csíkokra vágva
  • 1/2 db narancs héja csíkokra vágva
  • 3 levél friss bazsalikom csíkokra vágva
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ek semleges olaj a kagyló sütéséhez
  • só, bors


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
Megpároljuk a sütőtököt és a csicsókát: serpenyőben megolvasztjuk a vajat, amikor habzik, hozzáadjuk először a sütőtököt, néhány percig pároljuk. Ezt követően hozzáadjuk a felkockázott csicsókát, sózzuk, borsozzuk.

A zöldségeket kb. 10 perc alatt készre pároljuk, ne főjenek szét.

Kis lábasban vizet forralunk. A forrásban lévő vízben a citrusok héját 1 percig főzzük, majd leszűrjük.
A kihűlt zöldségekhez hozzáadjuk a paradicsomkockákat, a citrusok héját, a bazsalikomot, egy-két evőkanál olívaolajat, sózzuk, borsozzuk.

A kagyló húsát sózzuk, borsozzuk. Serpenyőben olajon, magas hőfokon oldalanként 2-2 perc alatt megsütjük.

TÁLALÁSA:
Az ízesített zöldségeket a kagyló héjába kanalazzuk, és egy-egy sült kagylót helyezünk rá.


Szent Jakab kagyló , sütőtök , csicsóka , vaj , paradicsom , citrom héja , narancs héja , bazsalikom , zöld citrom héja , olívaolaj