Segal Viktor receptje
2020. július 30.- 8 db Szent Jakab kagyló húsa és héja
- 10 dkg sütőtök apró kockára vágva
- 4 db közepes méretű csicsóka apró kockára vágva
- 1 ek vaj
- 2 db érett paradicsom húsa apró kockára vágva
- 1/2 db zöld citrom héja csíkokra vágva
- 1/2 db citrom héja csíkokra vágva
- 1/2 db narancs héja csíkokra vágva
- 3 levél friss bazsalikom csíkokra vágva
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek semleges olaj a kagyló sütéséhez
- só, bors
A kihűlt zöldségekhez hozzáadjuk a paradicsomkockákat, a citrusok héját, a bazsalikomot, egy-két evőkanál olívaolajat, sózzuk, borsozzuk.
Az ízesített zöldségeket a kagyló héjába kanalazzuk, és egy-egy sült kagylót helyezünk rá.
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/07/30/Szent-Jakab-kagylo_3-770x_.jpg?token=bf8c7ee1ec4e2aef5ef26d63534f1239)
Szent Jakab kagyló , sütőtök , csicsóka , vaj , paradicsom , citrom héja , narancs héja , bazsalikom , zöld citrom héja , olívaolaj