Receptek

Csontos mangalicakaraj édesköménnyel és zsályás szőlősalsával

Gyurik Gábor receptje

2020. szeptember 9.
  • 2-2,5 kg csontos mangalicakaraj
  • 90 dkg édeskömény
  • 25 dkg csemege- vagy borszőlő
  • 30 dkg színes koktélparadicsom
  • 1 fej lila hagyma
  • 1 db lime
  • friss koriander, oregánó, zsályalevél
  • 10 dkg vaj
  • 1,5 dl extra olíva
  • só, őrölt bors

ADAG: 10 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

Az édesköményt kb. fél cm vastag szeletekre vágjuk, majd sütőpapírra tesszük, meglocsoljuk pár csepp olívaolajjal, sózzuk és 160 °C-on 8-10 percig sütjük. Tálalásig melegen tartjuk.

A szőlőraguhoz a szőlőszemeket és a paradicsomokat egyforma darabokra vágjuk, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, a kifacsart lime levével, a felaprított zöld fűszerekkel és a finomra vágott hagymával. Sózzuk, borsozzuk, tálalásig hűtőben tároljuk.

A csontos karajszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd kevés zsiradékon, erős lángon serpenyőben minden oldalát lekérgezzük. Pirítás után hozzáadjuk a zsályaleveleket és a vajat, majd ezek keverékével kanállal locsolgatva tovább sütjük a serpenyőben.

Ha túl vastag a hús és a csont, sütőben készre süthetjük, 3-5 perc elég kb. 170 °C-on.

Tálalás előtt néhány percig letakarva pihentetjük.


mangalicakaraj , édeskömény , szőlő , koktélparadicsom , lila hagyma , koriander , oregánó , vaj , olíva , lime , zsályalevél

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra