Receptek

Kenyérmorzsában sült pisztráng

Bicsár Attila receptje

2021. február 5.

HAL
HOZZÁVALÓK:

  • 2 db pisztrángfilé
  • 2 db tojás, felverve
  • panko morzsa
  • szőlőmagolaj a sütéshez

BOK-CSOJ
HOZZÁVALÓK:

  • 2 db bok-csoj (vagyis kínai káposzta) félbevágva
  • 1 ek vaj
  • 20 g hámozott, szeletelt mandula
  • só, citromlé

REBARBARA
HOZZÁVALÓK:

  • 210 g rebarbara hámozva, 10 cm-es darabokra vágva
  • 30 g hideg narancslé
  • 30 g borecet
  • 30 g porcukor

VAJMÁRTÁS
HOZZÁVALÓK:

  • 1 db sonkahagyma, finomra vágva
  • 2 ek fehérborecet
  • 2 ek száraz fehérbor
  • 2 ek hideg víz
  • 100 g hideg vaj, kockára vágva
  • só, fehér bors
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

HAL ELKÉSZÍTÉSE:
A filéket enyhén sózzuk, folpackba csomagoljuk, hűtőben pihentetjük. Tálalás előtt kicsomagoljuk a halat, tojásba, majd morzsába hempergetjük. Nem túl forró olajban kisütjük.

BOK-CSOJ ELKÉSZÍTÉSE:

Vajon megpirítjuk a mandulát, átforgatjuk benne a zöldséget, sózzuk, pár csepp citromlével ízesítjük.

REBARBARA ELKÉSZÍTÉSE:

A narancslét összekeverjük az ecettel, cukorral. A rebarbarákat vákuumzacskóba tesszük, ráöntjük a narancslét, 61 °C-os vízfürdőbe tesszük 5 percre.

VAJMÁRTÁS ELKÉSZÍTÉSE:
A bort felforraljuk az ecettel, hagymával, majd mikor besűrűsödött, hozzáöntjük a vizet, kevergetve beleadagoljuk a vajat, sózzuk, borsozzuk.


pisztrángfilé , tojás , panko morzsa , szőlőmagolaj , bok-csoj , vaj , mandula , citromlé , narancslé , rebarbara , borecet , porcukor , sonkahagyma , száraz fehérbor , fehérborecet

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra