Száraz Zsuzsanna receptje
2018. július 19.- 250 g friss, krémes kecskesajt
- 150 g házi krémsajt
- 1-2 dl zöldségalaplé (a sajtok állagától függően)
- 1 db kis chili paprika kimagozva
- 1 gerezd fokhagyma
- só, fehér bors, szerecsendió-virág
- pár szál koriander, petrezselyem és snidling
- kevés lime-lé és -héj
LEVESBETÉT:
- egy szelet sárgadinnye vékony, sarló alakú csíkokra vágva
- szárazra pirított bacon
- chilipor
- frissen tört fekete bors
- friss koriander
- friss kecskesajt
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Apróra vágjuk a chilit és a fokhagymát, és kevés olívaolajon, forró serpenyőben megforgatjuk. Ráöntjük a zöldségalaplét, felmelegítjük, és belekeverjük a sajtokat. Nem forraljuk fel, csak addig hagyjuk a lángon, míg teljesen elolvadnak a sajtok, közben borsozzuk, reszelt szerecsendióval vagy a virágával ízesítjük, lime-héjat reszelünk bele, a levével kicsit savanyítjuk, és ha szükséges, sózzuk. A tűzről levéve belekeverjük a felaprított zöld fűszereket, és ha sűrűnek vagy túl intenzívnek ítéljük, tejjel hígíthatjuk vagy tejszínnel lágyíthatjuk. Melegen, de nem forrón tálaljuk.

chili , koriander , kecskesajt , krémsajt , sárgadinnye