Receptek

Nyári sajtleves sárgadinnyével

Nyári sajtleves sárgadinnyével

Száraz Zsuzsanna receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 250 g friss, krémes kecskesajt
  • 150 g házi krémsajt
  • 1-2 dl zöldségalaplé (a sajtok állagától függően)
  • 1 db kis chili paprika kimagozva
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, fehér bors, szerecsendió-virág
  • pár szál koriander, petrezselyem és snidling
  • kevés lime-lé és -héj

ELKÉSZÍTÉSE:
Apróra vágjuk a chilit és a fokhagymát, és kevés olívaolajon, forró serpenyőben megforgatjuk. Ráöntjük a zöldségalaplét, felmelegítjük, és belekeverjük a sajtokat. Nem forraljuk fel, csak addig hagyjuk a lángon, míg teljesen elolvadnak a sajtok, közben borsozzuk, reszelt szerecsendióval vagy a virágával ízesítjük, lime-héjat reszelünk bele, a levével kicsit savanyítjuk, és ha szükséges, sózzuk. A tűzről levéve belekeverjük a felaprított zöld fűszereket, és ha sűrűnek vagy túl intenzívnek ítéljük, tejjel hígíthatjuk vagy tejszínnel lágyíthatjuk. Melegen, de nem forrón tálaljuk.

LEVESBETÉT:
egy szelet sárgadinnye vékony, sarló alakú csíkokra vágva szárazra pirított bacon chilipor, frissen tört fekete bors friss koriander friss kecskesajt

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.