Receptek

Szent Jakab-kagyló édesburgonyakrémmel és szarvasgombával

Fehér Gábor receptje

2020. június 11.
  • 2 db Szent Jakab-kagyló személyenként
  • 5 dkg édesburgonya
  • 100 g vaj
  • só, bors
  • 5 g szarvasgomba

ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Nehéz

Végtelenül egyszerű recept nagyon kevés összetevőből, de annál különlegesebb végeredménnyel.

A Szent Jakab-kagylót sózzuk, serpenyőben, kevés olajon mindkét oldalát megpirítjuk. Az édesburgonyát meghámozzuk és felszeleteljük, vízben puhára főzzük, majd thermomixben sóval, borssal és a vajjal pürésítjük. Tálaláskor friss  szarvasgombát s Szárított szeletelünk rá.


Szent Jakab-kagyló , édesburgonya , vaj , szarvasgomba

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra