Receptek

Pirított csirke újházi zöldségekkel

Huszár Krisztián receptje:

Pirított csirke újházi zöldségekkel

A leves csirkealapléből készül, amelybe belefőznek még egy sült gyöngytyúkot is. Háromféle betét van: zöldség, hús és specli.

A ZÖLDSÉGBETÉT

ELKÉSZÍTÉSE:

Többféle zöldség, mindegyik más készültségi fokon: sárgarépa szeletelve, zöldborsószem (héjából kipattintva), szárzeller kis kockára vágva, spárgafej.A HÚSBETÉT

ELKÉSZÍTÉSE:

Csirkeszárnyból készül. A szárny középső ízéről levágják a két véget, és kitolják belőle a csontokat. Vákuumzacskóba kerül, majd 63 °C-on készül 40 percig. Hűtés után vasserpenyőben ropogósra sütik.
Háztartásban a szárnyat hideg vízben tesszük fel, felforraljuk, majd hagyjuk a lében kihűlni. Leszárítjuk, sózzuk, serpenyőben ropogósra sütjük. (Ez csupán egy példa, a szárny sokféleképpen készíthető.)A SPECLI

HOZZÁVALÓK:
  • 500 g liszt
  • 500 ml tejföl
  • 6 db tojás
  • só, bors
ELKÉSZÍTÉSE:

A hozzávalókat keverőtálban összekeverjük, és alaposan kidolgozzuk (ellentétben a galuskával). Használhatunk fakanalat vagy kézi keverőgépet is (dagasztókarral), mintegy 10 percig keverjük.
Speclinyomóval vagy krumplinyomóval nyomjuk a tésztát a lobogva forró sós vízbe. Ügyeljünk rá, hogy amikor nyomjuk a tésztát, a nyomó alját bele kell érinteni a vízbe: így lesz szép hosszú a specli.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.