A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Pirított csirke újházi zöldségekkel

Huszár Krisztián receptje

2019. augusztus 6.

A Mák Bisztróban a leves csirkealapléből készül, amelybe belefőznek még egy sült gyöngytyúkot is. Háromféle betét van: zöldség, hús és specli.

ZÖLDSÉGBETÉT

HOZZÁVALÓK:

  • sárgarépa, zöldborsószem, szárzeller, spárga


HÚSBETÉT
HOZZÁVALÓK:

  • csirkeszárny


SPECLI
HOZZÁVALÓK:

  • 500 g liszt
  • 500 ml tejföl
  • 6 db tojás
  • só, bors

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A zöldségbetét elkészítése:

Többféle zöldség, mindegyik más készültségi fokon: sárgarépa szeletelve, zöldborsószem (héjából kipattintva), szárzeller kis kockára vágva, spárgafej.

A húsbetét elkészítése:

Csirkeszárnyból készül. A szárny középső ízéről levágják a két véget, és kitolják belőle a csontokat.  vákuumzacskóba kerül, majd 63 °C-on készül 40 percig. Hűtés után vasserpenyőben ropogósra sütik. Háztartásban a szárnyat hideg vízben tesszük fel, felforraljuk, majd hagyjuk a lében kihűlni. Leszárítjuk, sózzuk, serpenyőben ropogósra sütjük. (Ez csupán egy példa, a szárny sokféleképpen készíthető.)

A specli elkészítése:
A hozzávalókat keverőtálban összekeverjük, és alaposan kidolgozzuk (ellentétben a galuskával). Használhatunk fakanalat vagy kézi keverőgépet is (dagasztókarral), mintegy 10 percig keverjük. Speclinyomóval vagy krumplinyomóval nyomjuk a tésztát a lobogva forró sós vízbe. Ügyeljünk rá, hogy amikor nyomjuk a tésztát, a nyomó alját bele kell érinteni a vízbe: így lesz szép hosszú a specli.
csirke , sárgarépa , zöldborsó , szárzeller , spárga , liszt , tojás , tejföl

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra