Jahni László receptje
2019. október 4.- 2 db padlizsán
- 1 db kápia paprika
- 1 ek étolaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek mogyoróolaj
- 1 ek mustár
- friss zöldek, snidling, petrezselyemzöld
- só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb
A padlizsánokat egészben vagy félbevágva faszenes sütőn puhára sütjük. Közben étolajon finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát párolunk. Hozzátesszük a héjából kikapart, megsült padlizsánokat, és kevés zöldségalaplével homogén állagúra főzzük. Közben ízesítjük sóval, borssal, mustárral és mogyoróolajjal. A legvégén szintén faszenes sütőn sütött, meghámozott, apró kockákra vágott kápia paprikát és finomra vágott snidlinget, petrezselyemzöldjét adunk hozzá. Kovászos kenyérrel tálaljuk.

kápia paprika , mustár , padlizsán , snidling , vöröshagyma , fokhagyma , mogyoróolaj