Receptek

Sült padlizsánkrém

Sült padlizsánkrém

Jahni László receptje 4 fő részére

Hozzávalók:

  • 2 db padlizsán
  • 1 db kápia paprika
  • 1 ek étolaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek mogyoróolaj
  • 1 ek mustár
  • friss zöldek, snidling, petrezselyemzöld
  • só, bors

Elkészítése:
A padlizsánokat egészben vagy félbevágva faszenes sütőn puhára sütjük. Közben étolajon finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát párolunk. Hozzátesszük a héjából kikapart, megsült padlizsánokat, és kevés zöldségalaplével homogén állagúra főzzük. Közben ízesítjük sóval, borssal, mustárral és mogyoróolajjal. A legvégén szintén faszenes sütőn sütött, meghámozott, apró kockákra vágott kápia paprikát és finomra vágott snidlinget, petrezselyemzöldjét adunk hozzá. Kovászos kenyérrel tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.