Receptek

Káposztás hús

Káposztás hús

Somogyi Károly receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 2 kg sertéslapocka
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 3 közepes fej vöröshagyma
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors

ELKÉSZÍTÉSE:

A sertéslapockát nagyobb, körülbelül 15 dkg-os darabokra vágjuk. A szalonnát felkockázzuk és zsírjára sütjük, majd ezen a zsíron a pecsenyéket több részletben pirosra sütjük. Hozzáadjuk a félkarikára vágott hagymát, sózzuk és borsozzuk, majd lefedve pároljuk. Eközben a savanyú káposztát, ha szükséges, átmossuk, kissé feldaraboljuk, majd amikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a káposztát és a fokhagymát. Kevés vízzel felengedjük, hogy szaftosabb legyen, és lefedve készre pároljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább