Receptek

Házi rizstej

Nábelek Zsófia receptje

2020. április 15.
  • 50 dkg rizs
  • 1 kk só
  • víz

ADAG: 2 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A rizst egy nagy edényben lefedve a sóval és 1,5 liter vízzel megfőzzük, amíg a szemek teljesen megpuhulnak és a vizet magukba szívják. Ekkor felöntjük újabb 1,5-2 liter vízzel és hagyjuk langyosra hűlni. Botmixerrel leturmixoljuk úgy, hogy a rizsszemeket megtörjük, de ne pürésítsük teljesen. Először egy finom szűrőn csepegtessük le a rizstejet, és ha szükséges, szűrjük át gézen vagy pelenkán is.

A megmaradt tört, főtt rizsből készíthetünk rizspundingot: 7 deci tejhez – ami lehet valamilyen magtej is, például mogyorótej – adunk 2 egész tojást és 2 tojássárgáját. Ízesítsük 3-4 ek cukorral, citromhéjjal, vaníliával, tehetünk bele friss epret, málnát, barackot, majd keverjük össze a rizzsel. 165 °C-on 40-45 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.


rizstej , ételallergia , laktózmentes

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra