A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Fácánleves

Tornyos Balázs receptje

2019. október 27.
LEVES
HOZZÁVALÓK:

  • 1 db tisztított fácán
  • 40-50 dkg fácáncsont
  • 40 dkg sárgarépa
  • 20 dkg fehérrépa
  • 80 g zeller a zöldjével együtt
  • 60 g karalábé
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kis cs petrezselyemzöldje
  • 2 szem borókabogyó
  • 2 szem szegfűbors
  • 1 kis db friss gyömbér
  • 8-10 szem egész fekete bors

LEVESBETÉT
HOZZÁVALÓK:

  • 3-4 levél kelkáposzta blansírozva
  • 1 db tojás
  • 15 g zsemlemorzsa
  • 1 dl fácánleves
  • 1 kis cs petrezselyemzöldje apróra vágva
  • frissen őrölt fekete bors

EGYÉB HOZZÁVALÓK:

  • 4 db fürjtojás
  • házi cérnametélt
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A leves hozzávalóiból klasszikus húslevest főzünk, leszűrjük. A levesbetét elkészítéséhez a fácánhúst kutterben összedaráljuk, és a kelkáposzta kivételével a többi hozzávalóval alaposan összedolgozzuk.

A blansírozott kelkáposztaleveleket két fólia között egy sodrófával kilapítjuk, majd egy másik hőálló fóliára terítjük. Hosszában rászedjük a tölteléket, a kelkáposztaleveleket ráhajtjuk, a fóliával szorosan feltekerjük, és a két végét megcsomózzuk. Hőálló vákuumfóliában levákuumozzuk, és 80 °C-on 1 órát hőkezeljük. Kibontjuk a fóliából, és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.

A fürjtojásokat megfőzzük, megpucoljuk, kettévágjuk, a cérnametéltet sós vízben kifőzzük, leszűrjük. A főtt zöldségeket tetszőlegesen felvágjuk.

Tálalásnál a kelkáposztatekercset, a zöldségeket, a fürjtojást és a kifőzött cérnametéltet a tányér közepére tálaljuk, és ráöntjük a forró levest.



fácánosztriga , fácáncsont , sárgarépa , fehérrépa , zeller , karalábé , borkabogyó , petrezselyemzöld , szegfűbors , gyömbér , kelkáposzta , fürjtojás