Receptek

Krémes zeller, fűszeres sült cékla, zöld almás-diós salsa

Horváth Gábor receptje

2022. március 22.

Krémes zeller
Hozzávalók:

  • 25 dkg tisztított zellerkocka
  • 5 dkg mascarpone
  • friss citrom leve

Lassan sült cékla

Hozzávalók:

  • 50 dkg mosott, héjas egész cékla
  • 1 kk római kömény
  • vörösborecet
  • friss citrom leve
  • olaj
  • egy kevés csili

Zöld almás-diós salsa

Hozzávalók:

  • 6 dkg dióbél
  • 4 dkg zöld alma
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld leveleire tépkedve
  • friss citrom leve
  • dióolaj
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb
Előző este 20%-os sóoldatba tesszük a diót, éjszakára hűtőbe rakjuk. 


A céklákat 190 fokos sütőben ráncosra sütjük. Lehűtjük, meghámozzuk, cikkekre vágjuk, sózzuk, majd a többi hozzávalóval serpenyőbe tesszük, és annyi olajban, ami félig elfedi, fedő és forráspont alatt fél órán keresztül konfitáljuk.

Kevés sós vízben megfőzzük a kockákra vágott zellergumót. Leszűrjük, átpasszírozzuk, mascarponéval krémesre keverjük. 


A dióbelet leszűrjük, átöblítjük, 170 fokos sütőben néhány perc alatt ropogósra sütjük, lemorzsoljuk a héját. Az almát kockákra vágjuk, a dióhoz adjuk, majd sóval, citromlével és dióolajjal ízesítjük, petrezselyemzöldet keverünk bele. 

A képen látható módon tálaljuk.         


zeller , mascarpone , citrom , cékla , csili , római kömény , vörösborecet , dió , dióolaj , zöld alma , petrezselyemzöld

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra