Receptek

Anyukám sajtos-tejfölös cicegéje

Anyukám sajtos-tejfölös cicegéje

Farkas Richárd receptje 4 fő részére.

HOZZÁVALÓK:

  • 50 dkg sárga burgonya
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis doboz zsíros tejföl
  • 1 db tojás
  • só, bors
  • liszt

ELKÉSZÍTÉSE:

A burgonyát lereszeljük, állni hagyjuk, a levét kinyomkodjuk. Hozzáreszeljük a fokhagymát. Összekeverjük fél doboz tejföllel, a tojással, sóval, borssal és annyi liszttel, amennyivel nokedli állagú tésztát kapunk. Forró olajban egy kanálnyit kilapítunk, mindkét oldalán ropogósra sütjük. Tejföllel és reszelt sajttal tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.