Receptek

Avokádós répasaláta quinoával, kesudióval és lágytojással

Avokádós répasaláta quinoával, kesudióval és lágytojással

Krausz Gábor receptje

FŐTT QUINOA

HOZZÁVALÓK:

  • 400 g quinoa
  • 500 g mandulatej
  • 500 g víz
  • 80 g fehér balzsamecet
  • 40 g miso paszta
  • 2 g citromhéj

ELKÉSZÍTÉSE:
A quinoát víz és mandulatej keverékében lassan puhára főzzük, majd mikor félig kihűlt, belekeverjük a többi hozzávalót. A crème fraiche-t kikeverjük finomra vágott snidlinggel, sóval, borssal és apróra zúzott pirított kesudióval. Hozzákeverjük a quinoát.

SÁRGARÉPA-MARINÁD

HOZZÁVALÓK:

  • 400 g Koronás Aranybarna Cukor
  • 1000 ml rizsecet
  • 200 g gyömbér reszelve
  • 1 db sárgarépa
  • 1 mm-es szalagokra vágva

ELKÉSZÍTÉSE:
A hozzávalókat összekeverjük, és a sárgarépaszalagokat fél órára marináljuk.

VINAIGRETTE

HOZZÁVALÓK:

  • 100 ml citromlé
  • 25 g magos mustár
  • 200 ml olívaolaj
  • 20 g méz
  • 2 g tengeri só
  • 1 g tört fekete bors

ELKÉSZÍTÉSE:
A citromlevet összekeverjük a mustárral, belekeverjük az olívaolajat, majd mézzel, sóval, borssal ízesítjük.

TÁLALÁS

HOZZÁVALÓK:

  • 1 db 7 perces lágytojás
  • pirított kesudió, forrázott bébirépa, szeletelt avokádó

Mélytányér aljára kenjük a quinoás crème fraiche-t. Ráhelyezzük a marinált sárgarépaszalagokat, amit átkevertünk egy kevés vinaigrette-tel, kevés salátát teszünk mellé. A tetejére avokádószeleteket, forrázott bébirépát és kesudiót szórunk, majd ráhelyezünk egy 7 perces lágytojást kettévágva.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.