A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Avokádós répasaláta quinoával, kesudióval és lágytojással

Krausz Gábor receptje

2018. február 19.

FŐTT QUINOA
HOZZÁVALÓK:

  • 400 g quinoa
  • 500 g mandulatej
  • 500 g víz
  • 80 g fehér balzsamecet
  • 40 g miso paszta
  • 2 g citromhéj

SÁRGARÉPA-MARINÁD
HOZZÁVALÓK:

  • 400 g Koronás Aranybarna Cukor
  • 1000 ml rizsecet
  • 200 g gyömbér reszelve
  • 1 db sárgarépa 1 mm-es szalagokra vágva

VINAIGRETTE
HOZZÁVALÓK:

  • 100 ml citromlé
  • 25 g magos mustár
  • 200 ml olívaolaj
  • 20 g méz
  • 2 g tengeri só
  • 1 g tört fekete bors

TÁLALÁS
HOZZÁVALÓK:

  • 1 db 7 perces lágytojás
  • pirított kesudió
  • forrázott bébirépa
  • szeletelt avokádó
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

FŐTT QUINOA ELKÉSZÍTÉSE:
A quinoát víz és mandulatej keverékében lassan puhára főzzük, majd mikor félig kihűlt, belekeverjük a többi hozzávalót. A crème fraiche-t kikeverjük finomra vágott snidlinggel, sóval, borssal és apróra zúzott pirított kesudióval. Hozzákeverjük a quinoát.

SÁRGARÉPA-MARINÁD ELKÉSZÍTÉSE:
A hozzávalókat összekeverjük, és a sárgarépaszalagokat fél órára marináljuk.

VINAIGRETTE ELKÉSZÍTÉSE:
A citromlevet összekeverjük a mustárral, belekeverjük az olívaolajat, majd mézzel, sóval, borssal ízesítjük.

TÁLALÁS:
Mélytányér aljára kenjük a quinoás crème fraiche-t. Ráhelyezzük a marinált sárgarépaszalagokat, amit átkevertünk egy kevés vinaigrette-tel, kevés salátát teszünk mellé. A tetejére avokádószeleteket, forrázott bébirépát és kesudiót szórunk, majd ráhelyezünk egy 7 perces lágytojást kettévágva.




kesudió , quinoa , avokádó , répa , mandulatej , fehér balzsamecet , miso paszta , citromhéj , rizsecet , gyömbér , mustár , olívaolaj , méz , tojás , bébirépa

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra