Receptek

Rakott paradicsomos zöldségek

Rakott paradicsomos zöldségek

Nábelek Zsófia receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 1 nagy db padlizsán
  • 1 nagy db cukkini
  • 3-4 szem sárga burgonya
  • 7 dl paradicsomlé (passata)
  • 10 dkg parmezán
  • 1 db (bivaly)mozzarella
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • friss oregánó, bazsalikom
  • só, bor
  • olívaolaj

ELKÉSZÍTÉSE:
Először elkészítjük a mártást: az apróra vágott vöröshagymát kevés olívaolajon megdinszteljük, majd felengedjük a paradicsomszósszal. Felforraljuk, sózzuk, borsozzuk és friss oregánóval és bazsalikommal ízesítjük. Félretesszük, amíg a többi zöldséget előkészítjük. A padlizsánt, a cukkinit és a burgonyát megmossuk, 1 centis szeletekre vágjuk. A cukkinit és a padlizsánt olívaolajon megsütjük: ehhez a forró olajba egy réteg zöldséget teszünk, és mindkét oldalán aranybarnára sütjük, a felesleges zsiradékot leitatjuk Egy magas falú edényben rétegezzük a zöldségeket a reszelt parmezánnal.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.