Receptek

Borjútatár gránátalmával, quinoával

Borjútatár gránátalmával, quinoával

Pillók Attila receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 25 dkg borjúszűz
  • 1/2 db gránátalma
  • 4 ek quinoa (dél-amerikai „gabonaféle”)
  • egy csipet római kömény
  • pár csepp argán- vagy olívaolaj
  • fekete hagymamag ízlés szerint
  • pár csepp lime leve
  • só, frissen őrölt bors

ELKÉSZÍTÉSE:

A borjúszüzet lehártyázzuk, késsel finomra vágjuk, ízesítjük sóval, fűszerezzük római köménnyel, borssal, argánvagy olívaolajjal. A quinoát sós vízben megfőzzük, lehűtjük, szűrőben lecsepegtetjük. Kevés olívaolajjal, lime levével, sóval, borssal, fekete hagymamaggal összekeverjük.

TÁLALÁS:

Kis adag quinoát teszünk a tányérra, erre rakjuk a befűszerezett borjútatárt, melynek tetejére gránátalmamagokat, Maldon sót és hagymacsírát teszünk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.