Receptek

Borjútatár gránátalmával, quinoával

Pillók Attila receptje

2020. augusztus 6.
  • 25 dkg borjúszűz
  • 1/2 db gránátalma
  • 4 ek quinoa (dél-amerikai „gabonaféle”)
  • egy csipet római kömény
  • pár csepp argán- vagy olívaolaj
  • fekete hagymamag ízlés szerint
  • pár csepp lime leve
  • só, frissen őrölt bors

ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A borjúszüzet lehártyázzuk, késsel finomra vágjuk, ízesítjük sóval, fűszerezzük római köménnyel, borssal, argán- vagy olívaolajjal.

A quinoát sós vízben megfőzzük, lehűtjük, szűrőben lecsepegtetjük. Kevés olívaolajjal, lime levével, sóval, borssal, fekete hagymamaggal összekeverjük.

TÁLALÁS:
Kis adag quinoát teszünk a tányérra, erre rakjuk a befűszerezett borjútatárt, melynek tetejére gránátalmamagokat, Maldon sót és hagymacsírát teszünk.


borjúszűz , gránátalma , római kömény , quinoa , olívaolaj , lime leve , fekete hagymamag

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra