Receptek

Rosé kacsamell gratenburgonyával és fűszeres cseresznyeraguval

Rosé kacsamell gratenburgonyával és fűszeres cseresznyeraguval

Agárdi Pálinkafőzde étterme, Darius Richard séf receptje 4 fő részére

ROSÉ KACSAMELL

HOZZÁVALÓK:
  • 4 db egész bőrös kacsamell
  • 1 kg kacsazsír
  • rozmaring
  • bors
ELKÉSZÍTÉSE:

A kacsamelleket bőrös oldalukkal lefelé elősütjük. A megsült húst rozmaringgal megszórjuk, majd kacsazsírban 20 percig konfitáljuk. Ezután pihentetjük kb.10 percig.

FŰSZERES CSERESZNYERAGU

HOZZÁVALÓK:
  • 40 dkg magozott cseresznye
  • 5 dkg cukor
  • fahéj
  • szegfűszeg
ELKÉSZÍTÉSE:

Forraltbor-redukciót végzünk, majd a masszához adjuk a magozott cseresznyét. Pár percig forraljuk, majd keményítőliszttel "jam" állagúvá sűrítjük.

GRATENBURGONYA

HOZZÁVALÓK:
  • 1 kg burgonya
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2-3 dl főzőtejszín
  • 5 dkg vaj
  • szerecsendió
  • bors
ELKÉSZÍTÉSE:

A meghámozott burgonyát uborkagyalulóval hajszálvékonyra szeleteljük, olajban kisütjük. Az apróra vágott hagymákat lepirítjuk, majd hozzákeverjük a burgonyaszirmokat. Miután jól összekevertük, tejszínt, sót, borsot és szerecsendiót adunk hozzá, majd egy kis időre állni hagyjuk. A sütőt közepes hőfokra előmelegítjük, a tepsit kivajazzuk. Beleöntjük a kikent formába a burgonyát, és kb.1 óra alatt aranybarnára sütjük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább