Receptek

Gesztenyés dödölle

Kun Péter receptje

2020. december 16.
  • 5 kg burgonya
  • 20 dkg rétesliszt
  • liba vagy kacsazsír
  • 10 dkg sült gesztenye
  • 1 fej vöröshagyma
  • zsír, só
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

Az X alakban bevágott gesztenyét sütőpapíron,

200 ºC-on 30-35 percig lefedés nélkül sütjük.


A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk és lábosba tesszük. Felöntjük annyi vízzel,
hogy ellepje, majd egy csapott evőkanál sóval megszórjuk és lassú tűzön megfőzzük.
Eközben a felaprított hagymát zsíron megdinszteljük. A megfőtt burgonyát jól lecsöpögtetjük, hozzáadjuk a réteslisztet, a megdinsztelt hagymát és az apróra vágott sült gesztenyét.

Kézzel összedolgozzuk, majd kanállal kiszaggatjuk a dödölléket.


Egy serpenyőben bő zsírban, lassú tűzön aranybarnára pirítjuk. Ízlés szerint tejföllel fogyasztjuk.


burgonya , rétesliszt , gesztenye , kacsazsír , vöröshagyma

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra