Kun Péter receptje
2020. december 16.- 5 kg burgonya
- 20 dkg rétesliszt
- liba vagy kacsazsír
- 10 dkg sült gesztenye
- 1 fej vöröshagyma
- zsír, só
Az X alakban bevágott gesztenyét sütőpapíron,
A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk és lábosba tesszük. Felöntjük annyi vízzel,
hogy ellepje, majd egy csapott evőkanál sóval megszórjuk és lassú tűzön megfőzzük.
Eközben a felaprított hagymát zsíron megdinszteljük. A megfőtt burgonyát jól lecsöpögtetjük, hozzáadjuk a réteslisztet, a megdinsztelt hagymát és az apróra vágott sült gesztenyét.
Egy serpenyőben bő zsírban, lassú tűzön aranybarnára pirítjuk. Ízlés szerint tejföllel fogyasztjuk.
burgonya , rétesliszt , gesztenye , kacsazsír , vöröshagyma