Receptek

Fogas gránátalmás vajmártással és feketegyökérrel

Litauszki Zsolt receptje

2020. július 20.
  • 600 g fogasfilé
  • 300 g feketegyökér
  • 2 db gránátalma
  • 250 g vaj
  • 1 db salotta hagyma
  • 1 kis fej kelkáposzta
  • 1 db vörös grapefruit
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 ek borecet
  • só, bors ízlés szerint



ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
Először a vajmártást készítjük el: kb. 3 dl folyadékra lesz szükségünk, amelyet a borecetből, a gránátalma levéből és pár csepp grapefruitból készítünk. A folyadékokat szirupsűrűségűre elforraljuk az apróra vágott salotta hagymával együtt. Egy finom szűrőn átszűrjük, és a hideg vajat apránként adjuk hozzá a forró redukcióhoz úgy, hogy a serpenyőt folyamatosan körkörösen mozgatjuk.

Ezután megtisztítjuk a zöldségeket, és sós vízben megfőzzük a feketegyökeret. A káposztalevelet leforrázzuk szintén sós vízben.

A halat bőrén megsütjük, a grapefruitot kifilézzük. Az összetevőket a képen látható módon tálaljuk.



fogasfilé , feketegyökér , gránátalma , vaj , salotta hagyma , kelkáposzta , olívaolaj , vörös grapefruit , borecet

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra