Receptek

Fogas gránátalmás vajmártással és feketegyökérrel

Fogas gránátalmás vajmártással és feketegyökérrel

Litauszki Zsolt receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 600 g fogasfilé
  • 300 g feketegyökér
  • 2 db gránátalma
  • 250 g vaj
  • 1 db salotta hagyma
  • 1 kis fej kelkáposzta
  • 1 db vörös grapefruit
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 ek borecet
  • só, bors ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉSE:

Először a vajmártást készítjük el: kb. 3 dl folyadékra lesz szükségünk, amelyet a borecetből, a gránátalma levéből és pár csepp grapefruitból készítünk. A folyadékokat szirupsűrűségűre elforraljuk az apróra vágott salotta hagymával együtt. Egy finom szűrőn átszűrjük, és a hideg vajat apránként adjuk hozzá a forró redukcióhoz úgy, hogy a serpenyőt folyamatosan körkörösen mozgatjuk. Ezután megtisztítjuk a zöldségeket, és sós vízben megfőzzük a feketegyökeret. A káposztalevelet leforrázzuk szintén sós vízben. A halat bőrén megsütjük, a grapefruitot kifilézzük. Az összetevőket a képen látható módon tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.