Receptek

Lassan sült báránycsülök balzsamos salottajus-vel

Lassan sült báránycsülök balzsamos salottajus-vel

Krausz Gábor receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 4 db báránycsülök
  • 1 db sárgarépa
  • 2 szár angolzeller
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • kakukkfű, rozmaring, babérlevél
  • 1 tk paradicsompüré
  • só, bors
  • 1 l vörösbor
  • 2 l csirke- vagy marhahúsalaplé

ELKÉSZÍTÉSE:
A csülköket sózzuk, borsozzuk, kevés olajat hevítünk, és hirtelen kérgezzük a húst minden oldalán. Tegyük félre, majd ugyanebben az edényben pirítsuk a felkockázott zöldségeket, zöldfűszereket és a paradicsompürét, öntsük fel a borral, majd az alaplével. Tegyük bele a húst és az egészet fedjük le. 150 °C-os sütőben három órán át lassan süssük. Akkor jó, ha éppen nem csúszik le a csontról a hús.

SALOTTAJUS

HOZZÁVALÓK:

  • 8 fej salotta
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 2 ek barna cukor
  • 3 dl balzsamecet
  • kakukkfű, rozmaring

ELKÉSZÍTÉSE:
Forró serpenyőben olajat hevítünk, majd a megpucolt salottákat és fokhagymát szép lassan karamellizáljuk az apróra vágott zöldfűszerekkel. Szórjuk meg cukorral, és ha elolvadt, szépen öntsük fel balzsamecettel és hagyjuk, hogy visszaredukálódjon a felére. Ezután hozzáöntjük a sült hús átszűrt levét és az egészet visszaforraljuk a kellő állagúra. Burgonyapürével tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.