Receptek

Kecsegefilé kaviárral, papardelle tésztával

Kecsegefilé kaviárral, papardelle tésztával

Segal Viktor receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:
  • 60 dkg kecsegefilé
  • 6-8 szál friss kakukkfű
  • 1 ek olívaolaj
  • 8 db zsenge cukorborsó gyufaszálra vágva
  • 1 tk vaj
  • só, bors
  • 16 g kecsegekaviár

A FRISS TÉSZTA

HOZZÁVALÓK:
  • 20 dkg liszt, átszitálva
  • 2 csipet
  • 2 db tojás, felverve
  • 2 ek olívaolaj
ELKÉSZÍTÉSE:

Először a tésztát készítjük el: a lisztet összekeverjük a sóval, és egy gyúródeszkán a liszt közepében mélyedést formázunk. Hozzáadjuk a felvert egész tojásokat és az olívaolajat. Összekeverjük, majd addig gyúrjuk, amíg feszes, ruganyos tésztát kapunk. Fóliába csomagoljuk, és nyújtás előtt legalább 30 percig a hűtőben pihentetjük. Kinyújtjuk a tésztát: lisztezett gyúródeszkán 1,5 mm vékony, 50×30 cm-es téglalapot nyújtunk. Megszórjuk liszttel, kb. 6 cm-es hajtásokban feltekerjük és 20 mm széles metéltekre szeleteljük. Sós, lobogó vízben kb. 2 percig főzzük, majd leszűrjük. A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. Serpenyőben egy evőkanál olívaolajat hevítünk, és a halat bőrrel lefelé megpirítjuk. A bőrre azért van szükség a sütéskor, hogy szaftosabb legyen, megvédje a kiszáradástól. Sózzuk, borsozzuk. Megfordítjuk
a halfi léket, és a kakukkfűvel 10 percre sütőbe tesszük. A halról akkor tudjuk megállapítani, hogy elkészült, ha könnyedén le tudjuk húzni a bőrét. Esztétikus, ha bőrével együtt tálaljuk, de fogyasztás előtt a kecsege bőrét érdemes eltávolítani. Egy kis serpenyőben néhány perc alatt vajon megpároljuk a cukorborsót. Sózzuk, borsozzuk és elkeverjük a tésztával. Azonnal tálaljuk. A halfi léket a tányérra halmozott tésztára helyezzük, majd megszórjuk egy kevés kaviárral.


Ossza meg ismerőseivel:
Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább