Bárkányi Zoltán receptje
2020. július 24.- 1 kg burgonya
- 30 dkg rétesliszt
- 50 dkg juhtúró
- 8 dkg füstölt szalonna
- 1 db tojás
- kapor
- só
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A héjában megfőzött burgonyát meghámozzuk és áttörjük (20 dkg áttört burgonyát félreteszünk a töltelékhez). Hozzáadjuk a lisztet, a tojást, a sót, és jól összegyúrjuk.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk, kis téglalapokra vágjuk. A téglalapok egyik felére egy kanál tölteléket (a félretett áttört burgonya összedolgozva a juhtúró felével) halmozunk, ráhajtjuk a másik felét, széleit jól összenyomkodjuk, és forró, sós vízben kifőzzük.
Ha megfőtt, kiszedjük, elmorzsolt juhtúróval és apróra vágott kaporral meghintjük.

juhtúró , burgonya , liszt , füstölt szalonna , tojás , kapor