A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Libarillettes birsalmával, feketefokhagyma-krémmel

Pillók Attila receptje

2019. október 7.
  • 1 db nagyobb libacomb
  • libazsír, amennyi a párolóedényben ellepi
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 1 cs petrezselyem
  • pár szál kakukkfű
  • pár egész szem bors
  • 1 db birsalma kockára vágva, leforrázva
  • 1 db paradicsom húsa kockára vágva
  • só, őrölt bors
  • olívaolaj

FOKHAGYMAKRÉM
HOZZÁVALÓK:

  • fekete fokhagyma
  • 1-2 ek olívaolaj
  • pár csepp citromlé

ADAG: 2 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A libacombot besózzuk, egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd libazsírban, a megpucolt és nagyobb darabokra vágott zöldségekkel, fűszerekkel együtt edénybe rakjuk és tűzön vagy sütőben, alacsony hőfokon puhára pároljuk. A zsírból kivéve még langyosan szálaira szedjük, egy kevés leszűrt zsírral összekeverjük, összepirítjuk tűzön, ha szükséges, sózzuk, borssal fűszerezzük, kihűtjük. Mozsárban sóval összetörjük a fokhagymát, és lassan adagolva adjuk hozzá az olívaolajat, citromlevet, krémet készítünk belőle.

TÁLALÁS:
Az apró kockára vágott birsalmát és paradicsomot kevés olívaolajjal, sóval és őrölt borssal összekeverjük, a rillettes-tel és a fokhagymakrémmel tálaljuk.


olívaolaj , vöröshagyma , fekete fokhagyma , birsalma , libacomb , petrezselíyem , kakukkfű , paradicsom , paprika , libazsír

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra