Palotai Csaba receptje
2021. július 7.- 300 g magas kakaótartalmú csokoládé
- 120 g vaj
- 200 g kristálycukor
- 4 db tojás
- 1 db vaníliarúd kikapart magjai
- 150 g liszt
- 1 csipet só
- sütőpor
TÚRÓKRÉM
HOZZÁVALÓK:
- 250 g házi tehéntúró
- 200 ml tejszín
- 200 ml natúr joghurt
- 3 ek kristálycukor
- 2-2 db narancs/citrom/lime reszelt héja és leve
- csipet só
KÖRTEÖNTET
HOZZÁVALÓK:
- 4 db körte (hámozva, felkockázva)
- 2 ek kristálycukor
- 1 kk kínai ötfűszer-keverék
- 200 ml víz
- 1 db citrom leve
- csipet só
A csokoládét a vajjal vízgőz felett folyamatosan kevergetve selymes állagúra olvasztjuk. A tojásokat a cukorral, a csipet sóval és a vaníliával gépi vagy kézi habverővel habosra keverjük. A tojásos masszához lassan és fokozatosan hozzákeverjük a csokoládét.
A lisztet a sütőporral beleszitáljuk, lágyan elkeverjük, majd a már előkészített, sütőpapírral bélelt formában egyenletesen elosztjuk, elegyengetjük.
A túrót a krém többi hozzávalójával botmixerrel vagy habverővel simára keverjük. A körtéket a vízzel, cukorral, sóval, citrommal puhára pároljuk és ízlés szerint fűszerezzük (esetleg fahéjjal vagy különlegesebb borssal is ízesíthetjük).
Az elkészült brownie-ra habzsák segítségével nekünk tetsző formát nyomunk a krémből, majd a pikáns körtét rá vagy mellé tálaljuk. Reszelt étcsokoládéval vagy pirított mandulával is megszórhatjuk.
A sót ne felejtsük ki desszertjeinkből az ízek harmóniája miatt!
cokoládé , vaj , liszt , tojás , sütőpor , vaníliarúd , tejszín , joghurt , tehéntúró , kínai ötfűszer-keverék , körte , narancs , citrom , lime