Receptek

Kacsanyakleves

Kacsanyakleves

Jahni László receptje 4 fő részére

Hozzávalók:

  • 80 dkg kacsanyak
  • 50 dkg vegyes zöldség
  • 10 dkg illatos gomba
  • só, egész bors
  • gyömbér, friss lestyán, kakukkfű, koriander, csili, szárzeller
  • 40 g liszt (BL 55)
  • 40 g liszt rétes
  • 1 db tojás
  • 1 db tojássárgája

Elkészítése:

A kacsanyakat feltesszük hideg vízben főni. A habját eltávolítjuk, és gyöngyöző forralással főzzük. Beletesszük a zöldségeket, a gyömbért, a karamellizált, félbevágott vöröshagymát, és a végén, amikor a nyakak megpuhultak, az illatos siitake gombát (használhatunk vadon termő vagy más erős ízű illatos faját is). Ízesítjük sóval, borssal, friss lestyánnal, esetleg kakukkfűvel. Lisztből és réteslisztből a tojásokkal tésztát gyúrunk, és friss cérnametéltet készítünk. Frissíthetjük a benne főtt, apróra vágott gyömbérrel, korianderrel, csilipaprikával, szárzellerrel is. 

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.