Receptek

Spenótleveles szélesmetélt ordával

Jahni László receptje

2023. május 25.

500 g gyúrt tészta

20 g vaj

1 ek étolaj

4 gerezd fokhagyma

150 g orda

frissen őrölt bors

olívaolaj


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

Gyúrt tésztát készítünk.


Alaptészta: 1 kg liszthez (fele finomliszt, fele rétesliszt) 8 egész tojást + 4 db tojássárgáját adunk.


A tésztát gyúrás után fóliában fél óráig a hűtőben pihentetjük, majd 3 mm vastagságúra nyújtjuk, szélesmetélt formára szeleteljük és bő, sós vízben kifőzzük.


Vaj és étolaj keverékén megfuttatjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát, majd rátesszük a kifőtt (al dente) tésztát. Ráteszszük a spenótlevelet, sóval, borssal, pici olívaolajjal ízesítjük.


Tálalás:


A spenótos szélesmetélt tetejére friss ordát morzsolunk.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra