Receptek

Sült répasaláta

Sült répasaláta

Nábelek Zsófia receptje

Hozzávalók:

  • 2 szál sárgarépa
  • 1/2 dl fehérbor
  • 1 fej saláta vagy 2 db salátaszív
  • 3 ek olívaolaj
  • 1/2 db citrom leve
  • 1 tk dijoni vagy fűszeres mustár
  • bors

Elkészítése:
A sárgarépát meghámozzuk, hosszában felvágjuk, és falatnyi darabokra aprítjuk. Összekeverjük két evőkanál olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és egy hőálló tálban eloszlatjuk. Meglocsoljuk a fehérborral, majd fóliával lefedve 200 °C-os sütőben 20 percig sütjük. Ezután fólia nélkül még 10-15 percig pirítjuk. Hagyjuk langyosra hűlni.

Az öntethez keverjük össze a maradék olajat a citrom levével, a mustárral – a képen tárkonyos mustár szerepel –, ízesítsük kevés sóval és borssal. A salátaleveleket tépkedjük össze, majd forgassuk össze a vinaigrette-tel és a sült répával.

Készíthetjük céklával, paszternákkal, sütőtökkel, édesburgonyával, és adhatunk hozzá friss kecskesajtot, gomolyát, esetleg ordát.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.