Receptek

Korhely halászlé

Korhely halászlé

A Tiszacsegei Halászcsárda receptje 10 fő részére.

HOZZÁVALÓK:
  • 30 dkg sertészsír
  • 50 dkg vöröshagyma
  • 10 dkg édesnemes fűszerpaprika
  • 2 kg halcsont és halfej
  • 1 kg apróhal
  • 1,5 l tejföl
  • 4 ek mustár
  • 2 g őrölt babérlevél
  • 2 db citrom
  • 1,5 kg harcsafilé levesbetétnek
  • só, bors

ELKÉSZÍTÉSE:

A vöröshagymát zsíron megfuttatjuk, belevágunk egy zöld erős paprikát, beletesszük a fűszerpaprikát, felengedjük vízzel addig, hogy ellepje, beletesszük az apró halat, a csontokat és a fejeket, közepes lángon főni hagyjuk 1,5 órát, majd átpasszírozzuk. Két perc várakozás után a zsírját a tetejéről leszedjük. Külön edényben a tejfölt, a mustárt, a babérlevelet és a citromot simára keverjük, majd a passzírozott lével összeforraljuk. Tetszés szerint ízesítjük erős paprikával. Bográcsban vagy cserépedényben tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.