A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Korhely halászlé

A Tiszacsegei Halászcsárda, Szalai János receptje

2018. július 20.
  • 30 dkg sertészsír
  • 50 dkg vöröshagyma
  • 10 dkg édesnemes fűszerpaprika
  • 2 kg halcsont és halfej
  • 1 kg apróhal
  • 1,5 l tejföl
  • 4 ek mustár
  • 2 g őrölt babérlevél
  • 2 db citrom
  • 1,5 kg harcsafilé levesbetétnek
  • só, bors
ADAG: 10 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A vöröshagymát zsíron megfuttatjuk, belevágunk egy zöld erős paprikát, beletesszük a fűszerpaprikát, felengedjük vízzel addig, hogy ellepje, beletesszük az apró halat, a csontokat és a fejeket, közepes lángon főni hagyjuk 1,5 órát, majd átpasszírozzuk. Két perc várakozás után a zsírját a tetejéről leszedjük. Külön edényben a tejfölt, a mustárt, a babérlevelet és a citromot simára keverjük, majd a passzírozott lével összeforraljuk. Tetszés szerint ízesítjük erős paprikával. Bográcsban vagy cserépedényben tálaljuk.


hal , halcsont , apróhal , halfej , harcsafilé , zsír , vöröshagyma , fűszerpaprika , tejföl , mustár , babérlevél , citrom