Receptek

Csípős grillcsirke

Bereznay Tamás receptje

2020. július 22.
  • 1 db 1,2 kg-os csirke
  • 1 tk darált gyömbér
  • 1 tk darált citromfű
  • 1 tk darált fokhagyma
  • 1 tk Cayenne-bors
  • 3 ek étolaj
  • 1,5 dl paradicsomlé
  • 1 db citrom leve
  • 1 tk só
  • 50 dkg parázsburgonya
ADAG: 2 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A fűszereket, a sót, az olajat és a citromlevet elkeverjük a paradicsomlével. A csirkét a mellénél úgy vágjuk ketté, hogy közben kivágjuk a mellcsontot. A fűszeres páccal mindkét oldalát bekenjük, és izzó grillrácsra fektetjük a bőrös felével. Mellé tesszük a megmosott burgonyákat is. Kb. 5 percenként megforgatjuk, közben a maradék páccal kenegetjük. Nagyjából 25 perc alatt elkészül a burgonyával együtt.


csirke , gyömbér , citromfű , fokhagyma , Cayenne-bors , paradicsomlé , parázsburgonya , citrom leve