Receptek

Csípős grillcsirke

Csípős grillcsirke

Bereznay Tamás receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 1 db 1,2 kg-os csirke
  • 1 tk darált gyömbér
  • 1 tk darált citromfű
  • 1 tk darált fokhagyma
  • 1 tk Cayenne-bors
  • 3 ek étolaj
  • 1,5 dl paradicsomlé
  • 1 db citrom leve
  • 1 tk
  • 50 dkg parázsburgonya

ELKÉSZÍTÉSE:
A fűszereket, a sót, az olajat és a citromlevet elkeverjük a paradicsomlével. A csirkét a mellénél úgy vágjuk ketté, hogy közben kivágjuk a mellcsontot. A fűszeres páccal mindkét oldalát bekenjük, és izzó grillrácsra fektetjük a bőrös felével. Mellé tesszük a megmosott burgonyákat is. Kb. 5 percenként megforgatjuk, közben a maradék páccal kenegetjük. Nagyjából 25 perc alatt elkészül a burgonyával együtt.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább