Receptek

Marhapofa vörösboros mártással, burgonyafánkkal

Marhapofa vörösboros mártással, burgonyafánkkal

Szabó Tibor receptje 4 fő részére

Ennek az ételnek az elkészítéséhez mi mindig egy nagy, zománcozott öntöttvas edényt használunk, aminek jól záródó fedele van.

MARHAPOFA

HOZZÁVALÓK:

Személyenként egy pofahús sok, kettőnek meg kevés. Vegyünk három pofahúst, ennyi négy jó étvágyú embernek biztos elég. Szükséges még jó sok zöldség (répa, gyökér, zeller, hagyma, fokhagyma, paradicsom, paprika), fűszerek (kakukkfű, só, bors, babérlevél), jófajta vörösbor.

ELKÉSZÍTÉSE:

Kevés zsiradékon lepirítjuk a pofákat, majd a zöldségeket, fűszereket is. Felöntjük vörösborral, és lefedve lassú tűzön pároljuk – ezt megtehetjük akár a sütőben is. Amikor a hús már puha, kivesszük az edényből, és a levet már fedő nélküli melegítéssel besűrítjük, majd szűrjük.

BURGONYAFÁNK

HOZZÁVALÓK:

A burgonyafánk nálunk kelesztett tésztából készül. 1 kg főtt, áttört burgonyához 50 dkg liszt kerül. Összekeverjük tojással, kevés zsiradékkal, 3 dkg élesztővel. Sózzuk, borsozzuk. Kelesztés után kisütjük. Ezt tesszük a hús mellé, bevonjuk a mártással, és zölddió-befőttel tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.