Szabó Tibor receptje
2019. február 22.HOZZÁVALÓK:
- marhapofa
- zöldség (répa, gyökér, zeller, hagyma, fokhagyma, paradicsom, paprika)
- fűszerek (kakukkfű, só, bors, babérlevél)
- jófajta vörösbor
BURGONYAFÁNK
HOZZÁVALÓK:
- 1 kg főtt, áttört burgonya
- 50 dkg liszt
- tojás
- zsiradék
- 3 dkg élesztő
- só, bors
Kevés zsiradékon lepirítjuk a pofákat, majd a zöldségeket, fűszereket is. Felöntjük vörösborral, és lefedve lassú tűzön pároljuk – ezt megtehetjük akár a sütőben is. Amikor a hús már puha, kivesszük az edényből, és a levet már fedő nélküli melegítéssel besűrítjük, majd szűrjük.
A burgonyafánk nálunk kelesztett tésztából készül. 1 kg főtt, áttört burgonyához 50 dkg liszt kerül. Összekeverjük tojással, kevés zsiradékkal, 3 dkg élesztővel. Sózzuk, borsozzuk. Kelesztés után kisütjük. Ezt tesszük a hús mellé, bevonjuk a mártással, és zölddió-befőttel tálaljuk.
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/06/12/SL20-770x_.jpg?token=1b1b6d94bd65fd8125d350ed84cddd9b)
marhapofa , hús , vörösbor , répa , zeller , kakukkfű , burgonya , liszt , tojás , élesztő , babérlevél