Receptek

Rozmaringos bárányborda sült fokhagymával

Segal Viktor receptje

2022. március 24.
  • 1 db egész bárányborda
  • 8 gerezd fokhagyma, héjastul
  • 1 gerezd fokhagyma, vékony szeletekre vágva
  • 2 szál rozmaring, leveleire szedve
  • 2 ek olaj
  • 4 dl barnamártás
  • só, frissen őrölt fekete bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Időigényes
A húshoz a sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.


A bárányt sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőt szárazon felforrósítunk, beleöntjük az olajat, majd a bárányt mindkét oldalán, oldalanként 2-2 percig kérgesítjük, mellé tesszük a gerezd fokhagymákat, közben a csontoknál olajjal locsolgatjuk.

Miután megpirult, tepsire helyezzük, hozzáadjuk a fokhagymaszeleteket és a rozmaring leveleit.

Körülbelül 15 percre sütőbe tesszük az egész fokhagymákkal együtt. A sütőből kivéve tálalás előtt öt percig pihentetjük a húst, aztán szeletelhetjük.

Zöldségekkel sűrített barnamártással tálaljuk.


bárányborda , fokhagyma , rozmaring , barnamártás , olaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra