Receptek

Vendégváró zellerleves rántott malachússal és sültpaprika-chutney-val

Vendégváró zellerleves rántott malachússal és sültpaprika-chutney-val

Forster Zoltán receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 2 db fél malacfej
  • 2 db malacnyelv
  • 500 g zeller
  • 3 db kápia paprika
  • 1 db rozmaringág
  • 50 g vöröshagyma
  • zsíros tej
  • szárnyashúsleves
  • 1/2 dl száraz fehérbor
  • pankó morzsa
  • só, bors, fahéj, balzsamecet

ELKÉSZÍTÉSE:

A fejet és a nyelvet kevés vízben megfőzzük, vöröshagymával, fokhagymával, sóval és egész borssal. A puhára főtt fejhúst, fület, nyelvet apró kockára vágva folpackkal bélelt formában dermesztjük. Egy nap préselés, hűtés után 20 g-os kockákat vágunk belőle, és lisztben, tojásban, pankó morzsában panírozva bő olajban ropogósra sütjük.

A zellert vékonyra gyaluljuk, és pirított vöröshagymán, kevés fokhagymával, száraz fehérborral, zsíros tejjel, szárnyashús-levessel krémlevest készítünk. A paprikákat szenesre sütjük, majd hámozzuk, csíkozzuk, és pirított vöröshagymával, fahéj, babérlevél, rozmaring, barna cukor, balzsamecet hozzáadásával lekvár állagúra főzzük (chutney).

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább