Feke Zoltán receptje
2020. július 24.- 60 dkg borjúkaraj
- 3 g piemonti füstölt paprika
- 10 dkg vaj
- só, bors
- kakukkfű
- 1 cl szarvasgombaolaj
- 50 dkg kápia paprika
- vegyes idényzöldségek ízlés szerint
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A borjúkarajt sous vide technikával és anélkül is elkészíthetjük.
Sous vide-nál a borjúkarajt körbesütjük, majd vákuumzacskóba helyezzük, sózzuk-borsozzuk, mellétesszük a kakukkfüvet és a szarvasgombaolajat, és 62 °C-on vízfürdőben 2 órán át szuvidoljuk.
Otthoni környezetben úgy érhetjük ezt el, hogy a sütőt beállítjuk erre a hőfokra, és vízfürdőbe helyezzük a bezacskózott húst. Ez esetben lehetséges, hogy növelni kell a hőmérsékletet és folyamatosan fixen tartani. Ha letelt a 2 óra, gyorsan jeges vízbe tesszük és kihűtjük.
A kápia paprikát megsütjük, a bőrét lehúzzuk, és apróra vágjuk. Kevés olívaolajjal összekeverjük, és hozzáadjuk a füstölt pirospaprika-port.
TÁLALÁS:
A megdermedt borjúkarajt vékony szeletekre szeljük, zöldségekkel, salátákkal, csírákkal tálaljuk, és megöntözzük kevés olívaolajjal.

kakukkfű , borjúkaraj , vaj , piemonti füstölt paprika , szarvasgombaolaj , vegyes idényzöldségek