Receptek

Karamellás nektarinkrémleves izsópos mascarponéval

Karamellás nektarinkrémleves izsópos mascarponéval

Gyurik Gábor receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 40-50 dkg nektarin kimagozva
  • 12 dkg nádcukor
  • 4 dl tej (3,5%)
  • 1 db citrom
  • 1/2 rúd vanília
  • 1 rúd fahéj
  • 2 szem csillagánizs
  • 10 dkg mascarpone
  • 1 db lime leve
  • 1 db narancs héja
  • 1 ek porcukor
  • 2 szál izsóp levele apróra vágva
  • csipet só

ELKÉSZÍTÉSE:
A cukrot karamellizáljuk, hozzáadjuk a gyümölcsöt, a fűszereket, és felöntjük tejjel. Ha felforrt, pár percig főzzük, majd kivesszük a fűszereket belőle, és leturmixoljuk egy csipet sóval és a citromlével. Átpasszírozzuk, kóstoljuk, ha szükséges, még ízesítünk rajta. Lehűtjük, majd tálalásig hűtőben tartjuk. Tálalás előtt a mascarponét bekeverjük a lime-lével, a narancs lereszelt héjával, a zöldfűszerekkel és a porcukorral. Friss gyümölcsöt is adhatunk hozzá, apró kockákra vágva.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.