A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Karamellás nektarinkrémleves izsópos mascarponéval

Gyurik Gábor receptje

2018. július 9.
  • 40-50 dkg nektarin kimagozva
  • 12 dkg nádcukor
  • 4 dl tej (3,5%)
  • 1 db citrom
  • 1/2 rúd vanília
  • 1 rúd fahéj
  • 2 szem csillagánizs
  • 10 dkg mascarpone
  • 1 db lime leve
  • 1 db narancs héja
  • 1 ek porcukor
  • 2 szál izsóp levele apróra vágva
  • csipet só
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A cukrot karamellizáljuk, hozzáadjuk a gyümölcsöt, a fűszereket, és felöntjük tejjel. Ha felforrt, pár percig főzzük, majd kivesszük a fűszereket belőle, és leturmixoljuk egy csipet sóval és a citromlével. Átpasszírozzuk, kóstoljuk, ha szükséges, még ízesítünk rajta.

Lehűtjük, majd tálalásig hűtőben tartjuk.

Tálalás előtt a mascarponét bekeverjük a lime-lével, a narancs lereszelt héjával, a zöldfűszerekkel és a porcukorral. Friss gyümölcsöt is adhatunk hozzá, apró kockákra vágva.


izsóp , lime , narancs , mascarpone , nektarin