Receptek

Hideg sárgadinnyeleves

Hideg sárgadinnyeleves

Kalla Kálmán receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 4 db egyenként kb. 500 g-os sárgadinnye
  • 2/3 csésze 4 puttonyos tokaji aszú
  • 4 ek tejszín
  • 1 csokor menta díszítéshez

ELKÉSZÍTÉSE:
A felső 2/3 résznél levágjuk a dinnyék tetejét, magjaikat óvatosan eltávolítjuk. Karalábévájóval 16 golyócskát vágunk a dinnye húsából, amit meglocsolunk 1-2 kanál aszúval és hűtőbe teszünk. A dinnyehéjban maradt gyümölcshúst evőkanállal egy tálba kaparjuk, hozzáöntjük a maradék aszút és a tejszint, leturmixoljuk és jól lehűtjük (a dinnyehéjakkal együtt, amelyeket csészeként fogunk használni). Tálaláskor mélytányérokba zúzott jeget teszünk, ebbe állítjuk a kivájt dinnyehéjakat, amelyeket megtöltünk hideg dinnyelevessel. A dinnyék körüli jeget mentával díszítjük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.