Receptek

Málnás sajttorta bazsalikomzselével

Málnás sajttorta bazsalikomzselével

Lőrincz Szilvia receptje (8 szelet)

MORZSA

HOZZÁVALÓK:
  • 100 g Koronás Kristálycukor
  • 100 g darált dió (vagy más mag)
  • 100 g vaj
  • 100 g liszt
  • 5 g
ELKÉSZÍTÉSE:

A hozzávalókat elmorzsoljuk és sütőlapon 170 °C-os sütőben 8 percig sütjük. Villával összetörjük, majd még 8 percig sütjük. Ismét összetörjük.

TORTA ALJA

HOZZÁVALÓK:
  • 200 g morzsa
  • 100 g vaj
ELKÉSZÍTÉSE:

A kihűlt morzsát összekeverjük a vajjal, és egy tortaforma aljára tesszük.

SAJTKRÉM

HOZZÁVALÓK:
  • 500 g krémsajt (pl. Philadelphia)
  • 100 g Koronás Kristálycukor
  • 3 db tojás
  • csipet só
  • 1 db vaníliarúd magja
  • 1 db citrom héja
  • 1/2 db citrom leve
  • 200 g málna
ELKÉSZÍTÉSE:

A hozzávalókat összekeverjük, ráöntjük a tésztára, majd légkeveréses sütőben, gőzös térben (vagy vízfürdőben) 100 °C-on 1 órát sütjük. Hagyjuk kihűlni. 

BAZSALIKOMZSELÉ

HOZZÁVALÓK:
  • 2 dl víz
  • 50 g Koronás Kristálycukor
  • csipet só
  • 50 g friss bazsalikomlevél
  • 6 g lapzselatin
ELKÉSZÍTÉSE:

A zselatint hideg vízbe áztatjuk, a vizet a sóval és a cukorral felforraljuk, beletesszük a kinyomkodott lapokat, majd a bazsalikomleveleket, és botmixerrel eldolgozzuk vagy turmixoljuk. Ha átlátszó zselét szeretnénk, akkor gézen átszűrjük. A kihűlt tortára öntjük.

MÁLNARAGU

HOZZÁVALÓK:
  • 500 g málna
  • 250 g Koronás Kristálycukor
  • csipet só
ELKÉSZÍTÉSE:

A hozzávalókat összekeverjük és felfőzzük.



Ossza meg ismerőseivel:
Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább