Receptek

Harcsa fish and chips körtés majonézzel

Harcsa fish and chips körtés majonézzel

Litauszki Zsolt receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 60 dkg harcsafilé
  • 2 nagyobb db sárga héjú burgonya
  • 1 db tojássárgája
  • 1 mk dijoni mustár
  • 1 l olaj
  • 2 db körte
  • 1 db citrom só

FISH AND CHIPS MASSZA

HOZZÁVALÓK:

  • 50 g keményítő
  • 10 g sütőpor
  • 2,5 dl barna sör
  • 50 g rozsliszt
  • 50 g finomliszt

ELKÉSZÍTÉSE:

A tojássárgáját dijoni mustárral, sóval, kevés apróra lereszelt körtével ízesítjük, majd az 1,5 dl olajat apránként hozzácsorgatva majonézzé keverjük A harcsafiléket vékony csíkokra vágjuk, 5%-os sóoldatba helyezzük 1 órára Ezalatt a burgonyát vékony szeletekre vágjuk és chipset készítünk belőle A fish and chips massza hozzávalóiból palacsintamassza-sűrűségű anyagot keverünk Belemártjuk a harcsaszeleteket, és forró olajban aranybarnára sütjük

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább