Receptek

Harcsa fish and chips körtés majonézzel

Litauszki Zsolt receptje

2020. július 28.
  • 60 dkg harcsafilé
  • 2 nagyobb db sárga héjú burgonya
  • 1 db tojássárgája
  • 1 mk dijoni mustár
  • 1 l olaj
  • 2 db körte
  • 1 db citrom

FISH AND CHIPS MASSZA
HOZZÁVALÓK:

  • 50 g keményítő
  • 10 g sütőpor
  • 2,5 dl barna sör
  • 50 g rozsliszt
  • 50 g finomliszt

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A tojássárgáját dijoni mustárral, sóval, kevés apróra lereszelt körtével ízesítjük, majd az 1,5 dl olajat apránként hozzácsorgatva majonézzé keverjük.

A harcsafiléket vékony csíkokra vágjuk, 5%-os sóoldatba helyezzük 1 órára.

Ezalatt a burgonyát vékony szeletekre vágjuk és chipset készítünk belőle. A fish and chips massza hozzávalóiból palacsintamassza-sűrűségű anyagot keverünk.

Belemártjuk a harcsaszeleteket, és forró olajban aranybarnára sütjük.


harcsafilé , sárga héjú burgonya , tojás , olaj , körte , citrom , dijoni mustár , keményítő , sütőpor , barna sör , rozsliszt , finomliszt

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra