Receptek

Sajttorta

Sajttorta

Litauszki Zsolt receptje 4 fő részére

A TORTA ALJA

HOZZÁVALÓK:
  • 50 g kész omlós tészta
  • 25 g dió
  • 25 g vaj
  • só, cukor, fahéj ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉSE:

Az omlós tésztát és a diót nagy darabokra törjük, elkeverjük a szobahőmérsékletű vajjal, és ízesítjük sóval, cukorral, őrölt fahéjjal. 180 °C-on 10 percig sütjük apró tortaformákban, majd kihűtjük.

KRÉM

HOZZÁVALÓK:
  • 200 g fehér csokoládé
  • 200 g mascarpone sajt
  • 200 g Philadelphia sajt
  • 2 cl rum
  • 1/2 db lime (leve és héja)
ELKÉSZÍTÉSE:

A csokit felolvasztjuk és összekeverjük a többi alapanyaggal. A tortaformák tetejére adagoljuk, és 12 órán át a hűtőben dermesztjük.

DÍSZÍTÉS

HOZZÁVALÓK:
  • ribizli
  • ribizlikrém
  • áfonya
  • áfonyakrém
  • ribizlifagylalt
TÁLALÁS:

A képen látható módon tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább