A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Sajttorta

Litauszki Zsolt receptje

2020. július 30.

A TORTA ALJA
HOZZÁVALÓK:

  • 50 g kész omlós tészta
  • 25 g dió
  • 25 g vaj
  • só, cukor, fahéj ízlés szerint

KRÉM
HOZZÁVALÓK:

  • 200 g fehér csokoládé
  • 200 g mascarpone sajt
  • 200 g Philadelphia sajt
  • 2 cl rum
  • 1/2 db lime (leve és héja)

DÍSZÍTÉS
HOZZÁVALÓK:

  • ribizli
  • ribizlikrém
  • áfonya
  • áfonyakrém
  • ribizlifagylalt

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A TORTA ALJA
ELKÉSZÍTÉSE:

Az omlós tésztát és a diót nagy darabokra törjük, elkeverjük a szobahőmérsékletű vajjal, és ízesítjük sóval, cukorral, őrölt fahéjjal. 180 °C-on 10 percig sütjük apró tortaformákban, majd kihűtjük.

KRÉM
ELKÉSZÍTÉSE:

A csokit felolvasztjuk és összekeverjük a többi alapanyaggal. A tortaformák tetejére adagoljuk, és 12 órán át a hűtőben dermesztjük.

TÁLALÁS:
A képen látható módon tálaljuk.


desszert , sajt , ribizli , áfonya , dió , mascarpone , kész omlós tészta , vaj , fahéj , Philadelphia sajt , fehér csokoládé , rum , lime , ribizlikrém , áfonyakrém , ribizlifagylalt

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra