Receptek

Szent Jakab-kagyló édesköménnyel és fekete sóval

Szent Jakab-kagyló édesköménnyel és fekete sóval

Heiszler Olivér receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 4 db Szent Jakab-kagyló
  • 100 g jalapeño
  • 150 g zöldalma-lé
  • fekete só

ELKÉSZÍTÉSE:
A kagylókat megtisztítjuk, majd 4 szeletbe vágjuk. Összekeverjük a többi hozzávalóval, és állni hagyjuk. Megszórjuk kevés fekete sóval.

JALAPEÑO

HOZZÁVALÓK:

  • 10 db friss jalapeño paprika
  • 2 dl fehérborecet
  • kristálycukor
  • kapor, fekete bors
  • fokhagyma, babérlevél

ELKÉSZÍTÉSE:
A fehérborecettel felforraljuk a paprika kivételével az összes többi hozzávalót. A paprikákat kimagozzuk és vékonyan felszeleteljük. Leöntjük az ízesített fehérborecettel, majd 2 napig állni hagyjuk.

ZÖLD ALMA

HOZZÁVALÓK:

  • 5 db zöld alma
  • lime-héj

ELKÉSZÍTÉSE:
Gyümölcscentrifugával kinyerjük az almák levét, leszűrjük és lehűtjük, belereszeljük a lime héját, majd a kagylókhoz keverjük.

TOVÁBBI HOZZÁVALÓK:

  • 4 db fürtös uborka
  • zselatin
  • 2 db kígyóuborka
  • sushiecet
  • 10 dkg tápiókagyöngy
  • 2 db édeskömény

ELKÉSZÍTÉSE:
A fürtös uborkákat gyümölcscentrifugán kicentrifugáljuk. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, majd a kissé felmelegített uborkaléhez keverjük. Megsózzuk, és a tányérok aljára csorgatjuk. A kígyóuborkákat legyaluljuk és megsózzuk, a belsejüket kockára vágjuk. A gyalult szeletekről jeges vízben lemossuk a sót, és elkeverjük kevés sushiecettel. A tápiókát vízben megfőzzük, elkeverjük kevés uborkalével, kihűtjük és megsózzuk. Az édesköményeket félbevágjuk és vékonyra gyaluljuk, jeges vízbe áztatjuk és megszárítjuk, a zöldjével együtt használjuk fel.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.