A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Szent Jakab-kagyló édesköménnyel és fekete sóval

Heiszler Olivér receptje

2018. szeptember 5.
  • 4 db Szent Jakab-kagyló
  • 100 g jalapeño
  • 150 g zöldalma-lé
  • fekete só

JALAPEÑO
HOZZÁVALÓK:

  • 10 db friss jalapeño paprika
  • 2 dl fehérborecet
  • kristálycukor
  • kapor, fekete bors
  • fokhagyma, babérlevél

ZÖLD ALMA
HOZZÁVALÓK:

  • 5 db zöld alma
  • lime-héj


TOVÁBBI HOZZÁVALÓK:

  • 4 db fürtös uborka
  • zselatin
  • 2 db kígyóuborka
  • sushiecet
  • 10 dkg tápiókagyöngy

  • 2 db édeskömény

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A kagylókat megtisztítjuk, majd 4 szeletbe vágjuk. Összekeverjük a többi hozzávalóval, és állni hagyjuk. Megszórjuk kevés fekete sóval.

JALAPEÑO
ELKÉSZÍTÉSE:

A fehérborecettel felforraljuk a paprika kivételével az összes többi hozzávalót. A paprikákat kimagozzuk és vékonyan felszeleteljük. Leöntjük az ízesített fehérborecettel, majd 2 napig állni hagyjuk.

ZÖLD ALMA
ELKÉSZÍTÉSE:

Gyümölcscentrifugával kinyerjük az almák levét, leszűrjük és lehűtjük, belereszeljük a lime héját, majd a kagylókhoz keverjük.

TOVÁBBI HOZZÁVALÓK
ELKÉSZÍTÉSE:

A fürtös uborkákat gyümölcscentrifugán kicentrifugáljuk. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, majd a kissé felmelegített uborkaléhez keverjük. Megsózzuk, és a tányérok aljára csorgatjuk.

A kígyóuborkákat legyaluljuk és megsózzuk, a belsejüket kockára vágjuk. A gyalult szeletekről jeges vízben lemossuk a sót, és elkeverjük kevés sushiecettel.

A tápiókát vízben megfőzzük, elkeverjük kevés uborkalével, kihűtjük és megsózzuk. Az édesköményeket félbevágjuk és vékonyra gyaluljuk, jeges vízbe áztatjuk és megszárítjuk, a zöldjével együtt használjuk fel.



édeskömény , Szent Jakab-kagyló , zöld alma , tápiókagyöngy , jalapeño , fehérborecet , zöldalma-lé , fokhagyma , babérlevél , lime héj , fürtös uborka , zselatin , kígyóuborka