Receptek

Datolyaszilva-krémleves aszalt meggyel

Datolyaszilva-krémleves aszalt meggyel

Segal Viktor receptje 4 fő részére

LEVES

HOZZÁVALÓK:

  • 1 kg érett datolyaszilva
  • 1/2 db zöld citrom leve
  • 1/2 rúd vanília kimagozva

ELKÉSZÍTÉSE:

A gyümölcsöt meghámozzuk és felkockázzuk, majd a citromlével leturmixoljuk a feldarabolt datolyaszilvát. Ha a gyümölcspép állaga úgy kívánná, kevés vizet is adhatunk hozzá.

A DÍSZÍTÉS

HOZZÁVALÓK:

  • 1 ek aszalt meggy
  • 3-4 szál nyers rizstészta

ELKÉSZÍTÉSE:

A rizstésztaszálakat nem túl forró (kb. 170 °C-os) olajban néhány másodperc alatt kisütjük, és tálaláskor az aszalt meggyel együtt a leves tetejére helyezzük. 

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.