A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Datolyaszilva-krémleves aszalt meggyel

Segal Viktor receptje

2018. március 2.

LEVES
HOZZÁVALÓK:

  • 1 kg érett datolyaszilva
  • 1/2 db zöld citrom leve
  • 1/2 rúd vanília kimagozva

A DÍSZÍTÉS
HOZZÁVALÓK:

  • 1 ek aszalt meggy
  • 3-4 szál nyers rizstészta

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

LEVES ELKÉSZÍTÉSE:
A gyümölcsöt meghámozzuk és felkockázzuk, majd a citromlével leturmixoljuk a feldarabolt datolyaszilvát. Ha a gyümölcspép állaga úgy kívánná, kevés vizet is adhatunk hozzá.

A DÍSZÍTÉS ELKÉSZÍTÉSE:
A rizstésztaszálakat nem túl forró (kb. 170 °C-os) olajban néhány másodperc alatt kisütjük, és tálaláskor az aszalt meggyel együtt a leves tetejére helyezzük.




rizstészta , aszalt meggy , datolyaszilva , citrom , vanília

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra