Receptek

Konfitált libacomb

Segal Viktor receptje

2020. július 21.
  • libacomb
  • libazsír



ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

Évszázadok óta alkalmazzák ezt az eljárást. Franciaországban terjedt el, a hús tartósítására alkalmazták, kacsát és libát, később disznót tettek el saját zsírjában

A konfitálás lényege, hogy a húst besózzuk, majd felöntjük olvasztott zsírral, úgy, hogy ellepje. Hosszú órákon, akár éjszakán át sütjük. Utána a kihűlt zsiradékban tárolhatjuk hónapokon át.

A konfitált húst, kacsát, libát, sertést raguk, becsináltak gazdagításához is használhatjuk. A szót ma már az alacsony hőfokon sült zsíros húsokra is használják.

1. A libacombokat bedörzsöljük sóval, 2-3 óráig hűtőben állni hagyjuk, majd lemossuk a sót, és szárazra töröljük.


2. Forró serpenyőben mindkét oldalát elősütjük, és tepsibe helyezzük.


3. Felöntjük libazsírral, úgy, hogy ellepje, majd 110 ˚C-ra előmelegített sütőben 8-10 óráig konfitáljuk.


4. Eltarthatjuk zsírban, vagy sütőben pirosra sütjük a bőrét.



liba

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra