TÉSZTA
HOZZÁVALÓK:
- 50 g vaj
- 80 g porcukor
- 1 db tojás
- 250 g liszt
- 50 g dió
- 50 g szeletelt mandula
- 50 g vaj
- 50 g barna cukor
-
SAJTKRÉM
- HOZZÁVALÓK:
- 550 g krémsajt
- 50 g keményítő
- 300 g tejföl
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 db narancs reszelt héja
- 3 db tojás
- 200 g kristálycukor
ELKÉSZÍTÉSE:
A vajat a porcukorral elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojást és a lisztet, majd morzsalékos tésztává dolgozzuk. Tepsibe szórjuk, és előmelegített 180 °C-os sütőben zsemleszínűre pirítjuk. Sütés közben időnként megkavarjuk, összetörjük egy főzőkanállal. Száraz tésztarögöket kapunk.
Amikor kihűlt, deszkán nyújtófával durvára törjük, félretesszük. A diót durvára törjük, és a szeletelt mandulával a sütőben megpirítjuk, majd kihűtjük. Egy tálban 50 g puha vajat simára keverünk a barna cukorral, majd a durvára tört tésztát, a pirított diót és a mandulát beledolgozzuk.
Egy tortakarikát alufóliával kibélelünk, és az aljában egyenletesen elterítjük, majd belenyomkodjuk a tésztát. A sajtkrém hozzávalóit egy 3 literes tálba tesszük és habverő géppel habosra keverjük. A tortakarikában tömörített tésztára öntjük a bekevert sajtkrémet. 140 °C-os sütőben 2 órát sütjük. A sütőajtót időnként kinyitjuk, hogy a gőz eltávozzék. Ha előző nap készítjük el a tortát, könnyebb felszeletelni. A gyümölcsöket variálhatjuk.