Receptek

Húsvéti borleves mandulás pisztránghabbal

Húsvéti borleves mandulás pisztránghabbal

Buday Péter receptje 4 fő részére.

BORLEVES

HOZZÁVALÓK:

  • 1 l száraz fehérbor
  • 8 db tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • 1 db 5–6 cm hosszú fahéj
  • 2 dkg friss gyömbér
  • 8 db szegfűszeg
  • chili paprika

ELKÉSZÍTÉSE:

Keverőtálba tesszük a 8 db tojássárgáját. Egy kis fazékban főzünk egy finom forralt bort cukorral, egész fahéjjal, szegfűszeggel, friss chili paprikával, gyömbérrel. A keverőtálat vízgőzre tesszük, és állandó keverés közben rászűrjük a forralt bort. Forrásig kevergetve forraljuk.

MANDULÁS PISZTRÁNGHAB

HOZZÁVALÓK:

  • 8 db tojásfehérje
  • 8 dkg pirított mandula
  • 4 dkg kukoricakeményítő
  • 10 dkg füstölt pisztráng
  • 1/2 citrom leve

ELKÉSZÍTÉSE:

A felvert tojás habjába belekeverjük a darált pirított mandulát, a kukoricakeményítőt, a pürésített füstölt pisztrángot és a citrom levét. Kevés sóval ízesítjük. Szilikonra vagy sütőpapírra adagoljuk a habot, és 180 °C-fokos sütőben 5 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor a levesre tesszük a sült habot.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább