Receptek

Pisztrángfilé párolt szőlővel

Gyurik Gábor receptje

2020. szeptember 15.
  • 1,4 kg pisztrángfilé
  • 1 dl extra olíva
  • 1 ek méz
  • 1 ek mustár
  • 1/2 dl fehér balzsamecet
  • 1 db kimagozott csili
  • 2 szál újhagyma
  • friss majoránna
  • pár szem kapribogyó
  • 1 kg nagy szemű csemegeszőlő
  • só, őrölt bors


ADAG: 10 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A halat a pikkelyektől és szálkáktól megtisztítjuk és sóval ízesítjük. Tálalás előtt forró serpenyőben a bőrös felén kezdve pár csepp olívaolajon megsütjük.

A körethez a szőlőt megmossuk és felszeleteljük, a magokat eltávolítjuk, majd a szeleteket tányérra tesszük.

Keverőtálban a mézet és a mustárt elkeverjük, majd hozzáadjuk apránként az olívaolajat. A csilit, az újhagymát, a kapribogyót és a zöld fűszert késsel finomra vágjuk, és az ecettel együtt hozzákeverjük az alapunkhoz.

Sózzuk, borsozzuk, majd tálalás előtt vékonyan lekenjük vele a felkarikázott szőlőnket.




pisztrángfilé , méz , mustár , extra olíva , csili , fehér balzsamecet , újhagyma , majoránna , kapribogyó , csemegeszőlő

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra