Receptek

Kecskesajtos „céklaravioli”

Győrffy Árpád receptje

2021. június 21.

„Céklaravioli”
Hozzávalók:

  • 12 szelet cékla, 1 mm-esre gyalulva
  • 50 g kristálycukor
  • 100 ml víz
  • 50 ml cseresznyeecet
  • 120 g friss kecskesajt

Bodzazselé
Hozzávalók:

  • 50 ml bodzaszörp
  • 150 ml víz
  • 50 ml bodzaecet
  • 3 g agar-agar
Tálalás:
  • 200 g cseresznye
  • 20 g céklapor

ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

„Céklaravioli” elkészítése:
A vizet, a balzsamecetet és a cukrot összemelegítjük, majd a céklaszeletekre öntjük, vákuumozzuk és néhány órát állni hagyjuk.
Ezt követően 8 cm átmérőjű kiszúróval korongokat vágunk a céklaszeletekből, megtöltjük kecskesajttal és formázzuk.

Bodzazselé elkészítése:
A hozzávalókat összekeverjük, felforraljuk, majd kihűtjük. Amikor kidermedt, botmixerrel simára turmixoljuk és szűrőn átpaszírozzuk. Műanyag mártásadagolóba töltjük és felhasználásig hűtőben tartjuk.

Tálalás:
A cékla levébe beleforraljuk a felezett, magozott cseresznyéket. A tányérra helyezzük a raviolikat, közé bodzazselét nyomunk, a felezett és az egész cseresznyéket is elhelyezzük a tányéron, majd meghintjük szárított céklaporral.
A maradék kecskesajtból golyót formázunk és meghempergetjük céklaporban. Bodzavirággal és vadsóskalevéllel díszítjük.


cékla , cseresznyeecet , kecskesajt , bodzaszörp , bodzaecet , agar-agar , cseresznye , céklapor