Volenter István receptje
2019. május 10.Libamáj
Hozzávalók:
- 8 db 40 g-os libamájszelet
 - Maldon só
 - 100 g kukoricaliszt
 
Saláta
Hozzávalók:
- 50 g salátalevél
 - 8-12 szál zöld spárga
 - 120 g eper
 
Vinaigrette
Hozzávalók:
- 50 g bodzaszörp
 - 100 g extra szűz olívaolaj
 - 1 db lime leve és héja
 - só
 
A májszeletek vágási felületét liszttel megszórjuk, majd lefagyasztjuk. Tálalás előtt mérsékelten forró serpenyőben mindkét felét ropogósra sütjük, majd 110 °C-os sütőben 6-7 perc alatt átmelegítjük, csak a tányéron sózzuk.
Saláta elkészítése:
A salátaleveleket jeges vízben megmossuk, szárazra centrifugáljuk. A spárgát, ha nagyon zsenge, nem hámozzuk, csak a szárát a fás résznél eltörjük, és egyenletes, nagyobb darabokra vágjuk, enyhén sós és cukros vízben leforrázzuk.
Vinaigrette elkészítése:
Az alapanyagokat tálalás előtt összekeverjük, és ezzel forgatjuk át a salátaleveleket, a spárgát és a darabolt epret.
                    
                
        



