A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Répatortás sütinyalóka

Korponai Péter receptje

2015. december 3.

(gluténmentes recept, kb. 20 db)
TORTA
HOZZÁVALÓK:

  • 150 g répa
  • 150 g mandulaliszt (őrölt mandula)
  • 100 g cukor
  • 3 db tojás
  • szerecsendió, fahéj, koriander

KRÉM
HOZZÁVALÓK:

  • 100 g mascarpone
  • 50 g vaj
  • 15 g porcukor

BEVONÓ
HOZZÁVALÓK:

  • 200 g fehér csokoládé

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Lisztérzékenység: Egyre többen szenvednek lisztérzékenységben. Ez azt jelenti, hogy nem fogyaszthatnak gluténtartalmú élelmiszert, búzát, rozst, árpát, zabot. A betegség kiváltásáért a gluténnak, népies nevén a sikérnek egy speciális fehérjéje, a gliadin a felelős. Ez a sütemény (répatortás sütinyalóka) mandulalisztből készül, így lisztérzékeny gyerekek is fogyaszthatják.

A répát lereszeljük, hozzáadjuk a tojássárgáját és a fűszereket és összedolgozzuk. A tojásfehérjéből és a cukorból habot verünk, majd összekeverjük a répás résszel és belekeverjük a mandulalisztet.

Sütőpapírral kibélelt tepsiben 170 °C-on 30-40 percig sütjük.

Ha megsült, megvárjuk, míg kihűl, és összemorzsoljuk. A vajat kihabosítjuk a porcukorral, hozzákeverjük a mascarponét, és az így kapott krémet beledolgozzuk a morzsolt piskótába, míg össze nem áll. Kis golyókat formálunk, és kb. félórára a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

Felolvasztjuk a csokoládét, a hurkapálcika végét belemártjuk, majd rátűzzük a golyókat és visszatesszük a hűtőbe.

Ha belekötött a csokoládé, az egész golyót belemártjuk az olvasztott csokiba, és azonnal díszítjük színes gyöngyökkel.


mascarpone , répa , mandulaliszt , tojás , szerecsendió , fahéj , koriander , vaj , porcukor , fehér csokoládé

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra