Receptek

Mangalicaszűz brindzás töltött tésztával, paszternákkal

Mangalicaszűz brindzás töltött tésztával, paszternákkal

Bindics Imre és Czucz Péter receptje

MANGALICA SZŰZ

HOZZÁVALÓK:

  • 60 dkg mangalicaszűz
  • 6%-os sóoldat
  • fokhagyma, kakukkfű, bors

ELKÉSZÍTÉSE:
A mangalicaszűzet lehártyázzuk, és öt órára 6%-os sóoldatba (1 liter vízhez 6 dkg sót kell keverni) tesszük. Ha letelt az 5 óra, kivesszük és fűszerezzük borssal, kakukkfűvel és fokhagymával. Vákuumzacskóba tesszük, adunk hozzá vajat, és 58 °C-on 1,5 órán át főzzük. Ha kész, kibontjuk és egy forró serpenyőben kérgesítjük.
5 percet pihentetjük.

BRINDZÁS TÖLTÖTT TÉSZTA

HOZZÁVALÓK:

  • 50 dkg burgonya
  • 20 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 50 g zellerzöld
  • 20 g turbolya
  • 20 dkg aszalt paradicsom
  • 20 dkg brindza
  • 50 g újhagyma zöldje
  • szerecsendió, só

ELKÉSZÍTÉSE:
A burgonyát megfőzzük, kihűtjük. Hűtés után áttörjük és hozzáadjuk a lisztet, tojást, szerecsendiót és az apróra vágott zellerzöldet. Jól eldolgozzuk. A kész tésztát kisodorjuk és megtöltjük a brindzával, a finomra vágott turbolyával, az aszalt paradicsommal és az újhagymával. Hengert formázunk belőle, és felvágjuk 2 cm-es darabokra. A két végét összecsípjük, és gyöngyöző vízben készre főzzük.

PASZTERNÁKPÜRÉ

HOZZÁVALÓK:

  • 50 dkg paszternák (tisztítva)
  • 30 dkg vaj
  • 1 l tej

ELKÉSZÍTÉSE:
A paszternákot megtisztítjuk, felvágjuk apróra és sós tejben megfőzzük. Miután megfőtt, leszűrjük és leturmixoljuk. Közben lassanként adjuk hozzá a vajat. Ha kész, nyomózsákba töltjük.

TÁLALÁS:
A mangalicát érmékre vágjuk, majd a tányérra helyezzük. Köré elhelyezzük a brindzás tésztákat. Nyomózsákból paszternákpürét nyomunk a tányérra, és meglocsoljuk pecsenyelével. Friss zöldséggel tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.